Kotva
Nepřehlédněte
Taneční kurz pro SŠ
6.11.2019

Od čtvrtka 14.11.2019 začíná taneční kurz pro středošloláky.

Podrobnosti o kurzu zde. (Velikost: neznámá)

CVIČNÉ DÍLNY
15.10.2019

Žáci 8. a 9. tříd se opět mohou hlásit na cvičné dílny.

Termíny a podrobnosti najdete v sekci:

Střední škola - Cvičné dílny

Těšíme se na vás.

Školní bufet
2.10.2019
Přijmeme  pronajímatele/ku do školního bufetu za velmi výhodných podmínek. 
Pracovní doba po-pá 7.30 - 14.00 hodin.
Mapa webu

Stravovací a ubytovací služby ŠVP: KUCHAŘSKÉ PRÁCE

Zobrazeno: 1266x
Kód oboru: 65 - 51 - E / 01

Profil absolventa

Doba trvání: 3 roky
Určeno pro: Chlapce a dívky se sluchovým postižením, žáky s jinými zdravotními vadami a žáky Základních škol praktických
Způsob ukončení: Závěrečná zkouška, absolvent získává výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce

 

Stručný popis oboru

Příprava a ošetření základních druhů surovin určených k výrobě a expedici teplých a studených jídel a nápojů, příloh a výrobků teplé a studené kuchyně. Vlastní výroba teplých a studených jídel, nápojů a příloh. Ovládání techniky výdeje pokrmů, jednoduché obsluhy a zvládnutí základních úklidových prací.
Žáci se mohou zúčastnit soutěží v teplé a studené kuchyni, mají možnost vidět a vyzkoušet ozdobné vykrajování ovoce a zeleniny přímo na pracovišti.
Od druhého ročníku vykonávají odbornou praxi v celé síti restauračních zařízení, hotelových kuchyní a různých provozovnách stravování.

Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti

  • předběžná příprava všech druhů potravin živočišného a rostlinného původu
  • správné ošetření, uskladnění a konzervování potravin
  • manipulaci s kuchyňským zařízením
  • příprava jídel a nápojů podle předpisů a zásad zdravé výživy
  • přípravu polévek, omáček, příloh a bezmasých pokrmů
  • základní tepelné úpravy jatečného masa, drůbeže a ryb
  • příprava základních výrobků studené kuchyně, jednoduchých moučníků a dietních pokrmů

 

Uplatnění absolventů

Absolventi jsou schopni vykonávat okruh pracovních činností v oboru kuchařských prácí.

 Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání oboru Kuchařské práce

 
Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání - Kuchařské práce od 1.9.2018