Kotva
Nepřehlédněte
Taneční kurz pro SŠ
6.11.2019

Od čtvrtka 14.11.2019 začíná taneční kurz pro středošloláky.

Podrobnosti o kurzu zde. (Velikost: neznámá)

CVIČNÉ DÍLNY
15.10.2019

Žáci 8. a 9. tříd se opět mohou hlásit na cvičné dílny.

Termíny a podrobnosti najdete v sekci:

Střední škola - Cvičné dílny

Těšíme se na vás.

Školní bufet
2.10.2019
Přijmeme  pronajímatele/ku do školního bufetu za velmi výhodných podmínek. 
Pracovní doba po-pá 7.30 - 14.00 hodin.
Mapa webu

Potravinářská výroba ŠVP: CUKRÁŘSKÉ PRÁCE

Zobrazeno: 1366x
Kód oboru: 29 - 51 - E / 01

Profil absolventa

Doba trvání: 3 roky
Určeno pro: Chlapce a dívky se sluchovým postižením, žáky s jinými zdravotními vadami a žáky Základních škol praktických
Způsob ukončení: Závěrečná zkouška, absolvent získává výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce

 

Stručný popis oboru

Hospodaření se surovinami, příprava cukrářských těst a hmot, jejich zpracování na finální výrobky, zdobení výrobků, výroba restauračních moučníků a výroba zmrzliny. Ve druhém a třetím ročníku žáci vykonávají praxi na různých provozovnách. Pod vedením učitelů se mohou účastnit cukrářských soutěží.

 

Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti

  • vážení a měření surovin
  • úprava cukru pro cukrářskou výrobu
  • stříkání jednoduchých ozdob
  • výroba medového, listového, lineckého, vaflového, kynutého těsta a slaných těst
  • příprava pálených, třených a šlehaných hmot
  • příprava smetanových výrobků
  • zdobení a modelování jednoduchých výrobků ( marcipánové růžičky atd.)
  • výrobu DIA výrobků
  • obsluha strojů a zařízení cukrářského provozu

 

Uplatnění absolventů

Žáci jsou připraveni na výkon stanoveného okruhu pracovních činností v potravinářské výrobě se zaměřením na cukrářské práce.

Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání oboru Cukrářské práce

 
Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání - Cukrářské práce od 1.9.2018