Kotva
Nepřehlédněte
Taneční kurz pro SŠ
6.11.2019

Od čtvrtka 14.11.2019 začíná taneční kurz pro středošloláky.

Podrobnosti o kurzu zde. (Velikost: neznámá)

CVIČNÉ DÍLNY
15.10.2019

Žáci 8. a 9. tříd se opět mohou hlásit na cvičné dílny.

Termíny a podrobnosti najdete v sekci:

Střední škola - Cvičné dílny

Těšíme se na vás.

Školní bufet
2.10.2019
Přijmeme  pronajímatele/ku do školního bufetu za velmi výhodných podmínek. 
Pracovní doba po-pá 7.30 - 14.00 hodin.
Mapa webu

Kuchař - číšník ŠVP: Kuchař

Zobrazeno: 1350x
Kód oboru: 65 - 51 - H / 01 

Profil absolventa 

Doba trvání: 3 roky
Určeno pro: chlapce a dívky se sluchovým postižením, absolventy základních škol
Způsob ukončení: závěrečná zkouška, absolvent získává výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce
Poskytované vzdělání: střední odborné a odborná příprava pro povolání


Stručný popis oboru

Zásady správné výživy a základy dietního stravování. Příprava teplé i studené kuchyně, příprava studených i teplých moučníků, zpracování, dělení a porcování různých druhů masa a ryb. Sestavování jídelních a nápojových lístků, znalost gastronomických pravidel.
Cílem výuky je poskytnout základní poznatky z celé oblasti společného stravování, stejně jako osvojení profesních dovedností a návyků.

 

Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti

  • ošetřování a správné hygienické uskladnění potravin
  • posuzování z hlediska kvality a nutriční hodnoty
  • evidence zboží, vyřizování objednávek, kalkulace a stanovení ceny
  • veškeré zpracování potravin
  • údržba strojů a pracovního prostředí
  • veškeré hygienické návyky
  • správné technologické postupy při zpracování všech druhů masa - ryb, drůbeže a jatečných druhů masa

 

Uplatnění absolventů

Po úspěšném vykonání závěrečné zkoušky se mohou absolventi ucházet o přijetí na dvouleté nástavbové studium zakončené maturitní zkouškou.
Mohou vykonávat veškeré práce v daném oboru, nebo podnikat podle podmínek stanovených Živnostenským zákonem. 


Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání - Kuchař