Kotva
Nepřehlédněte
Volná kapacita v MŠ
15.5.2019

Nabízíme volná místa v mateřské škole ve třídách pro děti se sluchovým postižením a s vadami řeči.

Po předchozí domluvě si můžete přijít prohlédnout prostory školy.

Tel: 601 559 610

Mgr. Vlastimil Vácha

 
 
Počítadlo
Online:
4

Dnes:
273

Posledních 7 dní:
2918

Posledních 30 dní:
11925

Celkem:
108463

Mapa webu
A
A
A

Potravinářská výroba ŠVP: CUKRÁŘSKÉ PRÁCE

Zobrazeno: 907x |
Kód oboru: 29 - 51 - E / 01

Profil absolventa

Doba trvání: 3 roky
Určeno pro: Chlapce a dívky se sluchovým postižením, žáky s jinými zdravotními vadami a žáky Základních škol praktických
Způsob ukončení: Závěrečná zkouška, absolvent získává výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce

 

Stručný popis oboru

Hospodaření se surovinami, příprava cukrářských těst a hmot, jejich zpracování na finální výrobky, zdobení výrobků, výroba restauračních moučníků a výroba zmrzliny. Ve druhém a třetím ročníku žáci vykonávají praxi na různých provozovnách. Pod vedením učitelů se mohou účastnit cukrářských soutěží.

 

Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti

  • vážení a měření surovin
  • úprava cukru pro cukrářskou výrobu
  • stříkání jednoduchých ozdob
  • výroba medového, listového, lineckého, vaflového, kynutého těsta a slaných těst
  • příprava pálených, třených a šlehaných hmot
  • příprava smetanových výrobků
  • zdobení a modelování jednoduchých výrobků ( marcipánové růžičky atd.)
  • výrobu DIA výrobků
  • obsluha strojů a zařízení cukrářského provozu

 

Uplatnění absolventů

Žáci jsou připraveni na výkon stanoveného okruhu pracovních činností v potravinářské výrobě se zaměřením na cukrářské práce.

Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání oboru Cukrářské práce (Velikost: 70.09 kB)

 
Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání - Cukrářské práce od 1.9.2018 (Velikost: 70.71 kB)