Kotva
Nepřehlédněte
Úprava kontaktů
21.11.2018

V současné době probíhá úprava kontaktů zaměstnanců školy.

Ověřte si, prosím, zda máte jejich aktuální telefonní čísla a e-mailové adresy.

Děkujeme za pochopení.

Návštěva školy
16.11.2018

Den otevřených dveří v naší škole je za námi, ale i tak máte možnost nás po předchozí telefonické dohodě navštívit, školu si prohlédnout a dozvědět se vše potřebné o možnosti studia našich oborů.

Nabízíme i cvičné dílny, kde si můžete jednotlivé obory vyzkoušet. 

 
 
Počítadlo
Online:
3

Dnes:
160

Posledních 7 dní:
2087

Posledních 30 dní:
8755

Celkem:
60635

Mapa webu
A
A
A

Stravovací a ubytovací služby ŠVP: KUCHAŘSKÉ PRÁCE

Zobrazeno: 541x |
Kód oboru: 65 - 51 - E / 01

Profil absolventa

Doba trvání: 3 roky
Určeno pro: Chlapce a dívky se sluchovým postižením, žáky s jinými zdravotními vadami a žáky Základních škol praktických
Způsob ukončení: Závěrečná zkouška, absolvent získává výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce

 

Stručný popis oboru

Příprava a ošetření základních druhů surovin určených k výrobě a expedici teplých a studených jídel a nápojů, příloh a výrobků teplé a studené kuchyně. Vlastní výroba teplých a studených jídel, nápojů a příloh. Ovládání techniky výdeje pokrmů, jednoduché obsluhy a zvládnutí základních úklidových prací.
Žáci se mohou zúčastnit soutěží v teplé a studené kuchyni, mají možnost vidět a vyzkoušet ozdobné vykrajování ovoce a zeleniny přímo na pracovišti.
Od druhého ročníku vykonávají odbornou praxi v celé síti restauračních zařízení, hotelových kuchyní a různých provozovnách stravování.

Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti

  • předběžná příprava všech druhů potravin živočišného a rostlinného původu
  • správné ošetření, uskladnění a konzervování potravin
  • manipulaci s kuchyňským zařízením
  • příprava jídel a nápojů podle předpisů a zásad zdravé výživy
  • přípravu polévek, omáček, příloh a bezmasých pokrmů
  • základní tepelné úpravy jatečného masa, drůbeže a ryb
  • příprava základních výrobků studené kuchyně, jednoduchých moučníků a dietních pokrmů

 

Uplatnění absolventů

Absolventi jsou schopni vykonávat okruh pracovních činností v oboru kuchařských prácí.

 Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání oboru Kuchařské práce (Velikost: 69.03 kB)

 
Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání - Kuchařské práce od 1.9.2018 (Velikost: 69.99 kB)