Kotva
Nepřehlédněte
Úprava kontaktů
21.11.2018

V současné době probíhá úprava kontaktů zaměstnanců školy.

Ověřte si, prosím, zda máte jejich aktuální telefonní čísla a e-mailové adresy.

Děkujeme za pochopení.

Návštěva školy
16.11.2018

Den otevřených dveří v naší škole je za námi, ale i tak máte možnost nás po předchozí telefonické dohodě navštívit, školu si prohlédnout a dozvědět se vše potřebné o možnosti studia našich oborů.

Nabízíme i cvičné dílny, kde si můžete jednotlivé obory vyzkoušet. 

 
 
Počítadlo
Online:
5

Dnes:
171

Posledních 7 dní:
2081

Posledních 30 dní:
8757

Celkem:
60646

Mapa webu
A
A
A

Potravinářská výroba ŠVP: CUKRÁŘSKÉ PRÁCE

Zobrazeno: 566x |
Kód oboru: 29 - 51 - E / 01

Profil absolventa

Doba trvání: 3 roky
Určeno pro: Chlapce a dívky se sluchovým postižením, žáky s jinými zdravotními vadami a žáky Základních škol praktických
Způsob ukončení: Závěrečná zkouška, absolvent získává výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce

 

Stručný popis oboru

Hospodaření se surovinami, příprava cukrářských těst a hmot, jejich zpracování na finální výrobky, zdobení výrobků, výroba restauračních moučníků a výroba zmrzliny. Ve druhém a třetím ročníku žáci vykonávají praxi na různých provozovnách. Pod vedením učitelů se mohou účastnit cukrářských soutěží.

 

Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti

  • vážení a měření surovin
  • úprava cukru pro cukrářskou výrobu
  • stříkání jednoduchých ozdob
  • výroba medového, listového, lineckého, vaflového, kynutého těsta a slaných těst
  • příprava pálených, třených a šlehaných hmot
  • příprava smetanových výrobků
  • zdobení a modelování jednoduchých výrobků ( marcipánové růžičky atd.)
  • výrobu DIA výrobků
  • obsluha strojů a zařízení cukrářského provozu

 

Uplatnění absolventů

Žáci jsou připraveni na výkon stanoveného okruhu pracovních činností v potravinářské výrobě se zaměřením na cukrářské práce.

Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání oboru Cukrářské práce (Velikost: 70.09 kB)

 
Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání - Cukrářské práce od 1.9.2018 (Velikost: 70.71 kB)