Kotva
Nepřehlédněte
Návštěva školy
8.2.2019

Den otevřených dveří je za námi, ale i tak, pokud jste nemohli přijít, můžete naši školu navštívit. Po předchozí domluvě Vám bude umožněna individuální návštěva. Tak neváhejte a přijďte se k nám podívat.

 
 
Počítadlo
Online:
1

Dnes:
74

Posledních 7 dní:
2132

Posledních 30 dní:
8302

Celkem:
77398

Mapa webu
A
A
A

Pekař

Zobrazeno: 647x |
Kód oboru: 29 - 53 - H / 01

Profil absolventa

Doba trvání: 3 roky
Určeno pro: Chlapce a dívky se sluchovým postižením, absolventy základních škol
Způsob ukončení: Závěrečná zkouška, absolvent získává výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce 
Poskytované vzdělání: Střední odborné a odborná příprava pro povolání

 

Stručný popis oboru

Po ukončení přípravy se umí absolvent orientovat v celé oblasti pekárenské výroby. Zná základ ruční výroby a umí obsluhovat strojní zařízení na výrobu pekárenských výrobků. Praxe tohoto oboru probíhá v různých pekařských provozech.

 

Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti

  • obsluha pekárenských strojů
  • jejich běžná údržba
  • správný technologický postup při výrobě ručně i strojově vyráběného pečiva a pekárenských výrobků
  • posuzování správné kvality a množství surovin pro výrobu
  • správně vypočítat množství a spotřebu surovin

 

Uplatnění absolventů

Po úspěšném vykonání závěrečné zkoušky se mohou absolventi ucházet o přijetí na tříleté nástavbové studium - „Podnikání" - zakončené maturitní zkouškou.
Mohou vykonávat veškeré práce v daném oboru, nebo podnikat podle podmínek stanovených Živnostenským zákonem. Absolventi se mohou uplatnit v řadě podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb v tuzemsku  i v zahraničí.


Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání - Pekař (Velikost: 73.06 kB)