Kotva
Nepřehlédněte
Taneční kurz pro SŠ
6.11.2019

Od čtvrtka 14.11.2019 začíná taneční kurz pro středošloláky.

Podrobnosti o kurzu zde. (Velikost: neznámá)

CVIČNÉ DÍLNY
15.10.2019

Žáci 8. a 9. tříd se opět mohou hlásit na cvičné dílny.

Termíny a podrobnosti najdete v sekci:

Střední škola - Cvičné dílny

Těšíme se na vás.

Školní bufet
2.10.2019
Přijmeme  pronajímatele/ku do školního bufetu za velmi výhodných podmínek. 
Pracovní doba po-pá 7.30 - 14.00 hodin.
Mapa webu

Pekař

Zobrazeno: 1325x
Kód oboru: 29 - 53 - H / 01

Profil absolventa

Doba trvání: 3 roky
Určeno pro: Chlapce a dívky se sluchovým postižením, absolventy základních škol
Způsob ukončení: Závěrečná zkouška, absolvent získává výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce 
Poskytované vzdělání: Střední odborné a odborná příprava pro povolání

 

Stručný popis oboru

Po ukončení přípravy se umí absolvent orientovat v celé oblasti pekárenské výroby. Zná základ ruční výroby a umí obsluhovat strojní zařízení na výrobu pekárenských výrobků. Praxe tohoto oboru probíhá v různých pekařských provozech.

 

Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti

  • obsluha pekárenských strojů
  • jejich běžná údržba
  • správný technologický postup při výrobě ručně i strojově vyráběného pečiva a pekárenských výrobků
  • posuzování správné kvality a množství surovin pro výrobu
  • správně vypočítat množství a spotřebu surovin

 

Uplatnění absolventů

Po úspěšném vykonání závěrečné zkoušky se mohou absolventi ucházet o přijetí na tříleté nástavbové studium - „Podnikání" - zakončené maturitní zkouškou.
Mohou vykonávat veškeré práce v daném oboru, nebo podnikat podle podmínek stanovených Živnostenským zákonem. Absolventi se mohou uplatnit v řadě podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb v tuzemsku  i v zahraničí.


Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání - Pekař