Kotva
Nepřehlédněte
Hlavní prázdniny
28.6.2019

Od 1.7.2019 do 1.9.2019 jsou hlavní prázdniny. Nástup žáků pro školní rok 2019/2020 je 2.9.2019.

Volná kapacita v MŠ
15.5.2019

Nabízíme volná místa v mateřské škole ve třídách pro děti se sluchovým postižením a s vadami řeči.

Po předchozí domluvě si můžete přijít prohlédnout prostory školy.

Tel: 601 559 610

Mgr. Vlastimil Vácha

 
 
Počítadlo
Online:
2

Dnes:
283

Posledních 7 dní:
2185

Posledních 30 dní:
10280

Celkem:
132132

Mapa webu
A
A
A

Kuchař - číšník ŠVP: Kuchař

Zobrazeno: 1011x |
Kód oboru: 65 - 51 - H / 01 

Profil absolventa 

Doba trvání: 3 roky
Určeno pro: chlapce a dívky se sluchovým postižením, absolventy základních škol
Způsob ukončení: závěrečná zkouška, absolvent získává výuční list a vysvědčení o závěrečné zkoušce
Poskytované vzdělání: střední odborné a odborná příprava pro povolání


Stručný popis oboru

Zásady správné výživy a základy dietního stravování. Příprava teplé i studené kuchyně, příprava studených i teplých moučníků, zpracování, dělení a porcování různých druhů masa a ryb. Sestavování jídelních a nápojových lístků, znalost gastronomických pravidel.
Cílem výuky je poskytnout základní poznatky z celé oblasti společného stravování, stejně jako osvojení profesních dovedností a návyků.

 

Během výuky žáci vykonávají tyto činnosti

  • ošetřování a správné hygienické uskladnění potravin
  • posuzování z hlediska kvality a nutriční hodnoty
  • evidence zboží, vyřizování objednávek, kalkulace a stanovení ceny
  • veškeré zpracování potravin
  • údržba strojů a pracovního prostředí
  • veškeré hygienické návyky
  • správné technologické postupy při zpracování všech druhů masa - ryb, drůbeže a jatečných druhů masa

 

Uplatnění absolventů

Po úspěšném vykonání závěrečné zkoušky se mohou absolventi ucházet o přijetí na dvouleté nástavbové studium zakončené maturitní zkouškou.
Mohou vykonávat veškeré práce v daném oboru, nebo podnikat podle podmínek stanovených Živnostenským zákonem. 


Rámcové rozvržení obsahu vzdělávání - Kuchař (Velikost: 74.37 kB)